Σεμινάριο Διαχείρισης Στρες

Standard

seminario-diaheirisis-aghous

Στρες και άγχος δεν είναι το ίδιο…

Γι’ αυτό ο ψυχολόγος Παντελής Αντωνόπουλος θα μας βοηθήσει να κάνουμε αυτό το διαχωρισμό και να συνειδητοποιήσουμε ποιες είναι οι κατάλληλες μέθοδοι διαχείρισης του στρες στην καθημερινή ζωή…

“Το στρες είναι η κατάσταση εκείνη που προκύπτει από αδυναμία του ατόμου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του περιβάλλοντός του ενώ το άγχος είναι απόρροια της αμφισβήτησης του ατόμου ότι έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις εκείνες που του προκαλούν στρες.
Το στρες, που όλοι νιώθουμε, είναι απαραίτητο για τη ζωή, είναι το σύστημα συναγερμού του οργανισμού που ενεργοποιείται όποτε υπάρχει μια απειλή και εξυπηρετεί την επιβίωση του ανθρώπου.
Το υπερβολικό στρες όμως, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση καθημερινών προβλημάτων όπως είναι: κεφαλαλγίες, δυσκοιλιότητα, κάπνισμα, αλκοόλ, κακή διατροφή, διαταραχές ύπνου κ.α.
Έρευνες έχουν δείξει ότι πολλά προβλήματα υγείας επηρεάζονται σημαντικά ή ακόμα είναι και αποτέλεσμα του υπέρμετρου στρες. Η διαχείριση του στρες εξασφαλίζει στο άτομο τη σωματική και ψυχική ευεξία που του είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και της καθημερινότητάς του.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι μια πρώτη γνωριμία με τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το στρες στην καθημερινότητα μας…”

Advertisements

Comments are closed.