Μη Βίαιη Επικοινωνία – Παρουσίαση βιβλίου και Βιωματικό Εργαστήριο

Status

nonviol

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, το βιβλιοπωλείο «ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ» και το εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Μη βίαιη επικοινωνία» από τον κ. Γιώργο Τσιτσιρίγκο, την Πέμπτη 19 Μαϊου 2016 και ώρα 20:30 μμ στο χώρο του βιβλιοπωλείου και την Παρασκευή 20 Μαίου και ώρα 19:00 στο βιωματικό σεμινάριο στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας.

Δηλώστε συμμετοχή για το βιωματικό εργαστήριο στο email: kentroneonkalamatas@gmail.com. Οι θέσεις για το εργαστήριο είναι περιορισμένες.

Περιγραφή:

Πόσοι από εμάς εντοπίζουμε τις δόσεις φόβου, ντροπής και ενοχής στην καθημερινότητά μας σε αυτά που λέμε και μας λένε και τί κάνουμε για αυτό?

Θα δούμε πώς μπορούμε να ακούσουμε τους άλλους και να καταλάβουμε αυτό που μας λένε πραγματικά, χωρίς να παρασυρόμαστε σε συνηθισμένες, αυτοματοποιημένες απαντήσεις αλλά και χωρίς να χάνουμε τον εαυτό μας.

Στο πρακτικό αυτό εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας θα πειραματιστούμε με έναν διαφορετικό τρόπο να ανταποκρινόμαστε σε αυτά που μας εκφράζουν οι άλλοι άνθρωποι. Το εργαστήρι έχει βιωματικό χαρακτήρα και η εκπαίδευση γίνεται μέσα από ασκήσεις σε ζευγάρια, τριάδες και σε κύκλο.

download.jpeg

H Μη Βίαιη Επικοινωνία (NonViolent Communication) είναι μια διαδικασία, που μας βοηθά να αντιληφθούμε, να εντοπίσουμε και να διαχειριστούμε τη βία που δεχόμαστε και ασκούμε καθημερινά, τόσο από και προς τους άλλους όσο και προς τον εαυτό μας. Ο σκοπός της είναι σταδιακά να μας απελευθερώσει συναισθηματικά, έτσι ώστε να μπορούμε να ζήσουμε πέρα από τον φόβο, τη ντροπή και την ενοχή.
Η διαδικασία αυτή εστιάζει στις βαθύτερες ανάγκες μας και τα συναισθήματα που βιώνουμε ανά πάσα στιγμή κι έτσι μας βοηθά να συνυπάρχουμε με τους άλλους με τρόπο που κάνει τη ζωή πιο όμορφη για όλους.

Εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος, συντονιστής εργαστηρίων NVC, ο οποίος διοργανώνει σεμινάρια σε ιδρύματα, οργανισμούς και μεμονωμένες ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Περισσότερα στο htttp://www.non-violence.gr

logoKNK vivliopolis Untitled

Advertisements

Comments are closed.