ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Status

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η συνέλευση των εθελοντών του Κέντρου Νέων Καλαμάτας συνεδρίασε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου με βασικά θέματα τη βιωσιμότητα του ΚΝΚ καθώς και την εξέλιξη του τρόπου λειτουργίας και διαχείρισης.

Βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η βελτίωση της καθημερινής διαχείρισης του ΚΝΚ με βάση τις ανάγκες της ομάδας και των μελών του. Η συνέλευση αποφάσισε την δημιουργία 3 ομάδων εργασίας, οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση των αποφάσεων της συνέλευσης.

Οι ομάδες αυτές είναι:

  1. Ομάδα διαχείρισης
  2. Ομάδα επικοινωνίας
  3. Ομάδα Οικονομικών

Επίσης αποφασίστηκε να γίνει μια ανοικτή πρόσκληση προς τους φίλους και μέλη του Κέντρου Νέων Καλαμάτας για να συμμετέχουν στις ομάδες αυτές. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι ομάδες αυτές το ΚΝΚ θα παραμείνει κλειστό.

Αναφορικά με την βιωσιμότητα του ΚΝΚ η συνέλευση διαπίστωσε ότι το ΚΝΚ δεν πέτυχε τους οικονομικούς στόχους για την περίοδο 2013-2014 με αποτέλεσμα να έχει ένα έλλειμα του ύψους των 4000 ευρώ. Διαπιστώθηκε ότι παρότι 800 μέλη παρακολούθησαν τα εργαστήρια την περίοδο 2013-2014, μόνο το ¼ αυτών στήριξε οικονομικά το ΚΝΚ (η εισφορά ήταν εθελοντική και ελεύθερη).

Εδώ και 5 χρόνια το ΚΝΚ λειτουργεί προσφέροντας εντελώς δωρεάν συμμετοχή ως μέλος αλλά και δωρεάν παρακολούθηση των εργαστηρίων. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ΚΝΚ δεν έχει απολύτως καμία στήριξη από κανέναν φορέα, παρότι θα έπρεπε, βάση των αποτελεσμάτων και αυτών που προσφέρει στην τοπική κοινωνία, το καθιστά μή βιώσιμο οικονομικά. Συζητήθηκε λοιπόν ότι από την στιγμή που το ΚΝΚ δεν είχε και δεν έχει ακόμη την στήριξη των τοπικών, των εθνικών ή των ευρωπαϊκών φορέων και δεν έχει λάβει ποτέ κάποια επιχορήγηση, αλλά ούτε και την συμβολή επαρκούς αριθμού των μελών που παρακολουθούν τα εργαστήρια, θα πρέπει να κλείσει ή να αλλάξει ο τρόπος της οικονομικής διαχείρισης. Επειδή κανένας δεν επιθυμούσε να κλείσει το ΚΝΚ αποφασίστηκε να μπει υποχρεωτική εισφορά των 10 ευρώ για την εγγραφή (ετήσια) για τα μέλη που παρακολουθούν τα εργαστήρια (με εξαίρεση τους άνεργους όπου το ποσό θα είναι 5 ευρώ). Τα μαθήματα φυσικά θα συνεχίσουν να είναι δωρεάν.

Τέλος και με δεδομένο ότι τα μοναδικά έξοδα του ΚΝΚ είναι το κτίριο, βασικές ανάγκες και οι λογαριασμοί (ρεύμα, νερό, θέρμανση) αποφασίστηκε ότι αν μέχρι τον Δεκέμβριο 2014 δεν καταφέρει να πετύχει την οικονομική βιωσιμότητα θα ξενοικιάσει τον υπάρχοντα χώρο και θα λειτουργεί σε χώρους που θα του παραχωρηθούν από συνεργαζόμενους οργανισμούς χωρίς να έχει έδρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης του και των συλλογικών διαδικασιών διαχείρισης του εγχειρήματος, καλεί τους φίλους και μέλη του να συμμετέχουν ενεργά στη συνέλευσή του αλλά και στις ομάδες εργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι καλούμε οποιονδήποτε μπορεί και θέλει να αφιερώσει χρόνο και ιδέες να γίνει μέλος της συνέλευσης και/ή να μπει σε μια ομάδα εργασίας.

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι πάντα ανοικτό σε προτάσεις, ιδέες και παρατηρήσεις από όλους όσους ενδιαφέρονται να μείνει στην πόλη τους κάτι που προσφέρει σε αυτούς και τα παιδιά τους κάτι τόσο όμορφο και διαφορετικό.

Η καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις ομάδες εργασίας είναι η Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014.

Εφόσον συμπληρωθούν οι ομάδες διαχείρισης θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών και των εργαστηρίων.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση.

Φιλικά,

Η ομάδα εθελοντών του Κέντρου Νέων Καλαμάτας

Email: kentroneonkalamatas@gmail.com

Τηλ: 2721110740 (μεταξύ 17:00-21:00)

Ιστοσελίδα: http://www.kentroneon.wordpress.com

Advertisements

Comments are closed.