Πρόσκληση σε Πάρτι γενεθλίων 5 χρόνια Κέντρο Νέων Καλαμάτας!!!

Status

 

Πρόσκληση σε Πάρτι γενεθλίων:

Γίναμε 5 και έχουμε πολλά να γιορτάσουμε!!!!

5 χρόνια εργαστήρια, παιχνίδια, φεστιβάλ, εκδηλώσεις, κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις…

…5 χρόνια θετική ενέργεια και δράση στην πόλη… 5 χρόνια Κέντρο Νέων Καλαμάτας!!!

1η Απριλίου 2009, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά για το κοινό. Η ιδέα απλή. Μαζευόμαστε όσοι περισσότεροι μπορούμε και με την δύναμη του εθελοντισμού δημιουργούμε μια δομή νεολαίας στην Καλαμάτα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επαρκείς δομές για την νεολαία. Γιατί η ανταλλαγή γνώσεων χωρίς την διαμεσολάβηση της χρηματικής συναλλαγής, είναι στοιχείο μιας κοινωνίας που λειτουργεί αλληλέγγυα και ενωμένη. Γιατί πολύ απλά στην Ελλάδα το επάγγελμα του διοργανωτή κοινωνικό-μορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους δεν υπάρχει. Γιατί θεωρούμε ότι ως ομάδα θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Ο χώρος που το φιλοξένησε αρχικά, πολύ σύντομα αποδείχθηκε μικρός για να υποδεχτεί τα μέλη του ΚΝΚ. Έτσι μετακομίσαμε στην Όθωνος σε ένα κτήριο που και αυτό σύντομα “γέμισε” με χορούς, μουσικές, γέλια και πάνω από όλα όμορφο κόσμο! Μάθαμε από παραδοσιακούς μέχρι εξωτικούς χορούς, από ελληνικά μέχρι και αραβικά, από πολεμικές τέχνες μέχρι γιόγκα, από νοηματική γλώσσα μέχρι βιωματικές ομάδες, από θέατρο μέχρι ζογκλερικά, από μπουζούκι μέχρι αφρικάνικα ντραμ και πολλά πολλά άλλα… κυρίως μάθαμε ότι αν θέλουμε μπορούμε!


Φτάσαμε στο 2014, γίναμε 3000 μέλη, προσφέρουμε εντελώς δωρεάν 990 εκπαιδευτικές ώρες/έτος και όλα αυτά σε μια αμιγώς εθελοντική δομή που δεν έλαβε ποτέ την στήριξη της πολιτείας ή οποιουδήποτε άλλου θεσμού πέραν του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ. (που γιορτάζει και αυτός τα 6 του χρόνια) και του απλού κόσμου…

Τα αποτελέσματα για την πόλη μας μεγάλα στα 5 αυτά χρόνια! Πάνω από 3000 εκπαιδευτικές ώρες, πάνω από 2500 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τα εργαστήρια, πάνω από 200 εξωτερικές δράσεις, άπειρες ώρες εθελοντικής εργασίας και μια παράλληλη δημιουργική διαφήμιση της πόλης μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό! Πρωτοτυπία και καινοτομία σε ένα μοναδικό ανοικτό, πολυσυλλογικό και πολύχρωμο εγχείρημα!!!

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!

 

Cumpleaños 3

 

 

 

 

 

Advertisements

Comments are closed.