Δελτίο Τύπου: Θεατρική Παράσταση “Τα Ρομπότ της Αυγής”

Status

αφισα καλαματα

Αυτό ήταν! Τα Ρομπότ της Αυγής ταξίδεψαν, βρέθηκαν στην Καλαμάτα και είπαν όσα είχε να πει. Έκλαψαν, φώναξαν και λυτρώθηκαν. Το κοινό παρακολούθησε την παράσταση με προσοχή και φάνηκε πως τα μηνύματα που η ομάδα ήθελε να περάσει βρήκαν τους δέκτες τους. Φάνηκε πως η οικονομική κρίση, η ανεργία, η ομοφυλοφιλία και κατ’επέκταση η ομοφοβία, τα ναρκωτικά, ο υπερκαταναλωτισμός, η σχολική βία (bullying) και η σεξουαλική/ενδοοικογενειακή βία δεν είναι όσο μακρυά νομίζουμε από την πραγματικότητα την οποία βιώνουμε. Η παράσταση αποτέλεσε τροφή για σκέψη για αρκετά άτομα με τα οποία μιλήσαμε μετά το τέλος της και ίσως ο κάθε θεατής να βρήκε στους χαρακτήρες κάποια οικεία κατάσταση που να μην είχε σκεφτεί νωρίτερα.

DSC_0236

Η ομάδα Backpack του Bo ευχαριστεί θερμά όσους έδωσαν το παρόν στην πρώτη της παράσταση στην Καλαμάτα και φιλοδοξεί να ξαναβρεθεί με μια νέα παράσταση στην πόλη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Κέντρο Νέων Καλαμάτας που άνοιξε τις πόρτες του και μας φιλοξένησε και την Τζια Κωνσταντέα που μας βοήθησε με το μακιγιάζ. Ακόμα ευχαριστούμε το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Παιδεία», την Καλλιόπη Κωστέα καθώς και την ποτοποιεία ΚΩΣΤΕΑ για την χορηγία.

DSC_0242

Σύλληψη-Κείμενο-Σκηνοθεσία: Back-pack του Bo
Συντονισμός: Χριστίνα Ζώνιου
Φωτογραφίες: Κατερίνα Σταματοπούλου, Γιώργος Οικονομόπουλος
Παίζουν: Πέννυ Γκούζου, Νάλια Ζήκου, Φανή Λύκου, Δέσποινα Χαλκορόκα

Η ομάδα Backpack του Bo:

 DSC_0246

 

Η Back-pack του Bo δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2013 στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής νέων Acting forAusterity II. Αποτελείται από τις τέσσερις φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου που συμμετέχουν στην παράσταση. Τα Ρομπότ της Αυγής είναι η πρώτη παράσταση της ομάδας που παρουσιάστηκε στην Ιρλανδία στα αγγλικά. Επίσης, παρουσιάστηκε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας τον Οκτώβριο του 2013 στο Ναύπλιο και τώρα στην Καλαμάτα για δύο παραστάσεις στα ελληνικά και μια στα αγγλικά στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.

DSC_0254

Advertisements

Comments are closed.